A nyarat a pihenésnek és a feltöltődésnek szentelted és most elhatároztad, hogy újra beiktatod a sportot az életedbe? Ne felejtsd el, hogy nemcsak a lelkedet, de a testedet is fel kell készítened a rá váró kihívásokra, így összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíteni fog az újraindulásban.

 


 

Keress fel egy személyi edzőt!

A legegyszerűbb, ha professzionális segítséget kérsz, és együtt alakítotok ki egy edzéstervet, ami segíthet a visszatérésben. Egy személyi edző figyelembe veszi az edzettséged, a szervezeted állapotát, az időbeosztásod és mindent, ami hatással lehet a teljesítőképességedre. Egy profi nemcsak az edzésben segíthet, de motivációt is nyújthat, ha esetleg időközben elvesztenéd.

 

Szakíts időt a mozgásra!

Talán ez a folyamat legnehezebb része, hiszen a nyári hónapokban egy külön bioritmust építettünk ki, amiben nagyobb szerepet kapott a szórakozás. Itt az ideje, hogy ezt most átértékeljük és megkeressük azokat az idősávokat a naptárunkban, amikor meg tudjuk látogatni az edzőtermet. Fontos, hogy olyan időpontokat határozzunk meg, amelyeket hosszú távon is képesek vagyunk tartani anélkül, hogy bármit is feláldoznánk.

 

Fokozatosan térj vissza!

Ha hónapokig pihentél, természetesen nem a legjobb, ha ugyanott szeretnéd folytatni, ahol abbahagytad. A testedet érdemes fokozatosan felkészíteni ugyanarra a szintre, így eleinte inkább ráhangoló edzéseket tarts. Természetesen nem kell majd annyi idő, mint mikor először vág bele valaki a mozgásba, hiszen a testünk és az izmaink rövid időn belül elkezdenek emlékezni.

 

Ha elfogadóhelyeink közül választasz, biztos lehetsz abban, hogy professzionális segítséget kapsz, és segítenek abban, hogy újra könnyedén vágj bele a sportolásba!

Kategória: Egyéb