Unalmasnak találod az alakformáló aerobik órákat? Folyamatosan azon gondolkozol, hogy mikor lesz már vége az edzésnek? Ha egy olyan mozgásformát keresel, ami közben szinte észrevétlenül olvadnak le rólad a kilók, akkor a fanatic jumpot mindenképpen próbáld ki!

Idézd fel a gyermekkorod!

Ha volt alkalmad kipróbálni mondjuk egy balatoni nyaralás alkalmával az ugrálóasztalt, akkor biztosan benned is szép emlékként maradt meg. Ugrálni viszont nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is szeretnek. Talán pont azért, mert felidézi ezeket a felhőtlen éveket.

A fanatic jump külföldön már régóta nagy népszerűségnek örvend, viszont hazánkban csak pár éve kezdte meg hódító útját. Tulajdonképpen egy vidám, csoportos edzéstípusról van szó, mely egy 122 cm átmérőjű mini trambulinon zajlik.

Miért jó ez a rugalmas és instabil felület?

A legnagyobb előnye, hogy nemtől és kortól függetlenül bárki részt vehet az órákon, hiszen a rugalmas felületnek köszönhetően az ízületeket nem terheli túl. Fejleszti az állóképességet, jótékony hatással van a keringési rendszerre, javítja a koordinációt, erősíti a stabilizáló mélyizmokat, valamint segít levezetni a stresszt is.Mindezek mellett csökkenti a testzsírszázalékot, felpörgeti az anyagcserét, és a vércukorszintet is képes kiegyensúlyozni.

Akár 700-800 kalóriát is elégethetsz!

Az edzésnek több formája létezik. Van alap, koreografikus, intenzívebb zsírégető, speciálisan gyerekeknek és/vagy időseknek való, illetve intenzívebb állóképesség fejlesztő óra. Gyakran használnak különféle eszközöket is (pl.: gumikötél, kézisúlyzó), amik a hatás fokozását szolgálják. Az óra felépítése hasonlít egy alap aerobik óráéhoz. A bemelegítés után következik a fő rész, majd egy kis erősítés, és végül a nyújtás. Itt is vannak lépéskombinációk, viszont mindennek az alapja a rugózó mozgás. Tehát nem az ugráláson van a hangsúly, hanem a lefelé való erőkifejtésen, melyet kissé behajlított térdekkel és egyenes háttal kell végrehajtani. Nem felfelé, hanem lefelé kell nyomni a testsúlyt. Ettől válik nehézzé a feladat. Ennek köszönhető az is, hogy például a futásnál háromszor gyorsabban égeti a kalóriát, hiszen a test összes sejtje egyszerre használ fel energiát.
Ha mosolyogva szeretnél fogyni és erősödni szeretnél, akkor semmi esetre se hagyd ki ezt az óratípust. Hívd el a nagymamát is, és ugráljatok együtt! 😀

Sportkártyásként pedig bármikor ki is próbálhatod: 
▶️ http://bit.ly/2TDeab7

Kategória: Egyéb