Edzőtermekbe csak újgazdag izomkolosszusok járnak, illetve a fitnesskirálynő barátnőik. Ez a kijelentés maximum 10-15 évvel ezelőtt volt helytálló.

Manapság, a különböző életvezetési tanácsadók, illetve weboldalak hatására a fiataloktól az idősekig szinte minden korosztályból igénybe veszik az edzőtermek, fitnesscentrumok szolgáltatásait. Sokan azért nem jártak le ilyen helyekre, mert szégyellték magukat. Manapság a médiumok az önelfogadást helyezték előtérbe, ezáltal bátrabban eljárnak az emberek különféle egészségcentrumokba. Ezenfelül a különböző fizetési lehetőségek, (ilyenek például a Sportkártya által biztosított csomagok), szélesebb rétegek számára tették elérhetővé ezeket szolgáltatásokat.

Az otthoni edzés kevésbé hatékony, mint az edzőtermi
Ez az állítás igaz is, meg nem is. Nagyok sok fitness DVD jelent meg, illetve Youtube-on és egyéb videómegosztókon is több sikeres, valódi edzésprogram található. Külön figyelem övezi a saját súlyos edzéstervet (fegyencedzés), amelynek egyáltalán nincs eszközigénye. Otthon, a saját környezetünkben, nyugodt körülmények között végezhetjük el az edzésprogramot, ha mozgásra vágyunk.

Itt jönnek a gondok…
Mindannyian tudjuk, hogy az otthoni tornához, edzéshez komoly lelkierő kell. Sokak számára a napi rutinba nehéz beleilleszteni és inkább csinálnak más otthoni tevékenységet. Ezért is fontos közösségbe menni, ahol egymás jelenléte adhat lelkierőt, de az sem árt, ha a közös munkában edzésvezetők segítenek. Itt szokott felmerülni a kérdés, hogy hova is menjünk, ha nem szeretnének „vakon” kifizetni komoly összegeket egy olyan helyre, ami nem is tetszik. Itt is segít a Sportkártya! A szolgáltatás igénybevételekor a megadott fitnesstermek közül bármelyiket igénybe lehet venni.

Kategória: Egyéb