Sokan esnek abba a hibába, hogy a célok kitűzése után rendszeresen eljárnak edzeni, viszont hosszú hónapok sem jön az elvárt eredmény. Ilyenkor általában feladják és visszatérnek a régi életmódjukhoz, ami a legrosszabb döntés, amit hozhatnak, hiszen ezzel kárba vész az eddigi munka. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amelyek az edzés eredménytelenségéhez vezethet.
Helytelen edzésterv

Mielőtt bármilyen testmozgásba kezdünk, érdemes konzultálnunk egy szakemberrel, hogy megállapítsa, hogy az állóképességünk, a fizikai állapotunk, az edzettségünk és a céljaink ismeretében milyen mozgásformára van szükségünk. Egy állapotfelmérést követően egy személyi edző összeállít egy részletes edzéstervet, amelyet ha betartunk, biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon elérjük a céljainkat.

Táplálkozás

Az ideális testsúly elérése nagyrészt a táplálkozási szokásainkon alapul, az edzés csupán kiegészíti a hatékonyságát. Attól, hogy valaki rendszeresen mozog, viszont a kalóriabevitele magasan a ledolgozott mennyiség felett van, szinte feleslegesen jár az edzőterembe, hiszen nem fogja látni az eredményét. Az edzésterv része a kiegyensúlyozott étrend, amelynek kialakításában szintén egy személyi edző tud segítséget nyújtani.

Monotonitás

Ha folyamatosan ugyanazt az edzést végezzük, az izmainknak előbb-utóbb nem jelentenek majd kihívást, pedig a fejlődéshez fontos az új inger. Ha ragaszkodunk a kardióhoz, akkor váltogassuk a gépeket alkalmanként. Ha csoportos órákra járunk, akkor néha látogassunk el más edzőkhöz is.

Céltalanság

A legrosszabb amit tehetünk, ha céltalanul megyünk le az edzőterembe. Ennek általában az az eredménye, hogy időtöltés gyanánt kipróbálunk egy-egy gépet, de inkább csak unaloműzésképpen. Fontos, hogy előre megtervezzük, hogy aznap melyik izomcsoportot szeretnénk megdolgoztatni és milyen módszerrel. Ha tervezetten kezeljük az edzéseinket, sokkal eredményesebbek lehetünk, ezáltal sokkal kitartóbbak is.

A legfontosabb kérdés, ami befolyásolja a teljesítményed, hogy milyen környezetben küzdesz a céljaid eléréséért. Elfogadóhelyeink között kizárólag olyan helyeket találsz, ahol segítőkész csapat fog támogatni minden alkalommal, amikor ellátogatsz hozzájuk. Már csak ki kell választanod melyik helyet próbálod ki!


http://bit.ly/31jcY13

Kategória: Egyéb