Keményen megdolgoztál a nyári alakodért, de félsz hogy a nyaralás alatt túlságosan elengeded magad, és kárba megy az a sok munka?

Hoztunk neked 5 tippet, ha ezeket betartod, biztosan nem kell majd aggódnod a vonalaid miatt.

  1. tipp: figyeljünk a mértékre

Természetes, hogy a nyári szabadságunk alatt a tengerparton hűsölve nehéz megállnunk, hogy ne csábuljunk el egy hekk vagy egy fagyikehely láttán. 

Nincs is szükség rá, hogy mindig megvonjuk magunktól az élvezeteket, csak arra figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba. 

2. tipp: ne hagyjuk ki a reggelit

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, mennyire fontos étkezés a reggeli. Amennyiben kirándulásokkal teli napunk van, fontos, hogy az első étkezésünk kiadós és tápanyagokban gazdag legyen, hiszen szükségünk van az energiára. 

A bevitt kalóriák miatt sem kell aggódnunk, hiszen az aktív programok és a hatalmas séták közben gond nélkül lemozogjuk.

3. lépés: tartsuk a napi többszöri étkezést

Az evés jó program. Na persze ez nem azt jelenti, hogy 2 óránként be kell ülnünk egy étterembe. 🙂

Arra viszont a nyaralás ideje alatt is figyeljünk, hogy napi 5x vigyünk be tápanyagot a szervezetünkbe. 

Semmiképpen sem megoldás az, ha valaki a félpanziós ellátást kihasználva csak reggel és este lakik jól, törekedjünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra.

4. tipp: ügyeljünk a folyadékfogyasztásra

A nyári kánikulában talán nem okoz akkora gondot, hogy megfelelő mennyiségű vizet vigyünk be a szervezetünkbe, viszont a tartalmas programok közben könnyen megfeledkezhetünk a folyadékpótlásról. 

Bárhová is indulunk, legyen az a tengerpart, egy városnézés vagy egy túra, mindig legyen nálunk elegendő víz!

5. tipp: iktassuk be a mozgást

Persze tudjuk, hogy a nyaralás a pihenésről szól, viszont ha igazán szeretnénk magunkra odafigyelni, akkor 2-3 naponta beiktathatunk egy kis testmozgást is.

Ez valószínűleg még jól is fog esni, ha mégsem, akkor pedig nyugtasson minket a tudat, hogy ismét tettünk valamit a testünkért.

Ha belföldön nyaralsz, Sportkártyáddal országszerte több, mint 400 helyen várnak.

Ha pedig külföldön töltöd az időt a nyaralásod alatt, hazatérés után látogasd meg Sportkártya elfogadóhelyeink egyikét, hogy újra formába lendülj:

http://bit.ly/2LIJOTu

Kategória: Egyéb