Magyarország lakosságának közel fele túlsúlyos, koleszterin-problémákkal küzd és mentálisan sincs túl jó állapotban – mindezen azonban tud segíteni a rendszeres edzés, amit legkönnyebben egy fitneszteremben tudunk megvalósítani.

A rendszeres testmozgás nagyon fontos a rövidtávú és hosszútávú egészségünk szempontjából. Amennyiben csupán csak ülőmunkát végzünk akkor azért, amennyiben fizikai munkavégzéssel foglalkozunk, úgy a megfelelő izomcsoportok karbantartásáért, sérvek megelőzéséért. Csakhogy mint mindenben esetben, itt sem érdemes ajtóstól rontani a házba – és az sem árt, ha egy jó barátunk velünk van, hogy átsegítsük egymást a nehezebb időszakokon. Amennyiben nem vagyunk jártasak az adott sportágban, úgy érdemes egy már több éve hasonló mozgáskultúrát végző ismerősünk segítségét kérnünk az alapok elsajátításához, ennek hiányában viszont személyi edző felfogadása ajánlott.

A személyi edző azért is jó, mert képes számunkra megfelelő edzésprogramot előírni, így pontosan úgy és abba az irányba fejlődhetünk, amerre akarunk, mindenféle sérülés veszélye nélkül. A személyi edző többek között segít nekünk összeállítania megfelelő étrendet, ugyanis ha a hamburger-péksüti vonalon maradunk, akkor rengeteg munkával is csupán nagyon kevés eredményt fogunk elérni. Bár sokan abbahagyják egy hónap után, mi tartsunk ki, mivel a látható eredmények általában 3 hónap után jelentkeznek.

Érdemes Sportkártyát váltanunk, amivel számtalan edzőterem és egyéb sportlehetőség közül válogathatunk. A Sportkártya segíti a hosszú távú elköteleződésünket, illetve addig válogathatunk az edzőtermek között, amíg meg nem találjuk az igazit.

Kategória: Egyéb