Sokan a magányos edzésre esküsznek, hiszen ez lehet a nap folyamán az az időszak, amikor át tudjuk gondolni a napunkat, ki tudunk kapcsolni és egy kicsit önmagunkkal foglalkozni. De vajon van előnye is a párban edzésnek?Van akit zavar, ha valakivel beszélnie kell edzés közben, hiszen eltereli a figyelmét, így kevésbé lesz hatékony a mozgással töltött idő.

Ezzel ellentétben mások előnyben részesítik az edzőtársat számos okból kifolyólag:


Szociális igények kielégítése

A társaságra mindenkinek szüksége van. Ahelyett, hogy beülnénk egy pizzára vagy egy sütire valahova, szervezzük a közös programokat az edzőterembe. Itt is meg tudjuk beszélni az éppen aktuális történéseket, és mindemellett a testmozgásra is szakítunk időt.


Motiváció

A motiváció a sportban elengedhetetlen, hiszen hatással van a kitartásunkra és a teljesítményünkre egyaránt. A saját motiváció általában gyorsan elfogy, ezért nem árt, ha a környezetünkből támogatást kapunk, különösen, ha egy versenyhelyzet is kialakulhat. Az ilyen szituációk nagyon jó hatással vannak a motivációnkra.


Rendszeresség

Ahhoz, hogy hosszú távú eredményeket érjünk el fontos, hogy kialakítsunk egy rendszerességet az életünkben. Ebben nagy segítséget jelent egy társ, aki a rosszabb napjainkon sem engedi, hogy kihagyjuk a testmozgást. Néha bosszantó lehet, viszont egy idő után hálásak leszünk majd neki.


Segítő szerep

Egy edzőtárs nemcsak lelkileg támogat minket, de fizikailag is nagy segítség tud lenni a következőkben: gyakorlatok helyes végrehajtása, eszközök feladása és levétele, időmérés, visszajelzés. A közös edzések során lehetőség adódik a másik hibás mozdulatainak észrevételére és javítására.

Ha megtaláltad a megfelelő társat, már csak egy helyet kell találnotok, ahol közösen támogathatjátok egymás fejlődését. Elfogadóhelyeink között rengeteg lehetőséget találtok, keressétek meg a számotokra megfelelőt:


http://bit.ly/392pLaY

Kategória: Egyéb