Nem szereted a monoton, unalmas aerobik órákat? Imádod a pörgést, a jó zenét és az intenzív edzéseket? Viszont szeretnéd az ízületeidet is kímélni? Akkor ezt az óratípust neked találták ki!

Szakadj el a földtől

Manapság rengeteg különféle aerobik óra közül válogathatsz, azonban van egy, amit mindenképpen érdemes kipróbálnia annak, aki a fenti sorokban magára ismert.

A Kangoo Jump csak néhány éve hódít Európában. Alapja egy leginkább görkorcsolyára emlékeztető cipő, amin a kerekek helyén rugós pántok vannak kialakítva. Ezt a speciális lábbelit eredetileg futóknak fejlesztették ki, hogy csökkentsék a terhelést, valamint a sérülések kockázatát. Azonban hamar népszerűvé vált más körökben is.

Kangoo edzésre fel!

Ugráld le magadról a kilókat

A Kangoo óra felépítése sokban hasonlít egy alap aerobik órához. A bemelegítés után nagyjából 30 perc intenzív aerob rész következik, ahol végig magas a pulzusszám. Ezt követi egy rövid erősítő rész, majd zárásképpen az elengedhetetlen nyújtás. A koreográfia egyszerű és bárki számára jól követhető.

A felszabadult ugrálásnak köszönhetően szinte észrevétlenül olvadnak le rólunk a kilók. A sima aerobik órához képest 25%-kal több kalóriát égethetünk el ezzel a mozgásformával, mindezt úgy, hogy közben jól is érezzük magunkat.

Az edzés során olyan izmokat is megdolgoztatunk, melyeket a hagyományos gyakorlatokkal nem lehet. A fenék, a csípő és a comb izmai mellett erősödik a felsőtest is.

Kiválóan fejleszti a koordinációt és az egyensúlyérzéket. Növeli az állóképességet, a csont- és izomsűrűséget. Fokozza a szervezet oxigénellátását. Serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét, a testtartást, valamint csökkenti a stresszt is. Akár nagyobb túlsúllyal vagy ízületi problémákkal küzdők is kipróbálhatják kortól és nemtől függetlenül.

Ha fogyni és erősödni szeretnél úgy, hogy közben jól is érzed magad, akkor semmi esetre se hagyd ki ezt az óratípust. Sportoljon együtt a család, akár 6-tól 90 éves korig. 🙂

Kategória: Egyéb