Ha nyár, irány a vízpart! Legyen szó a Balatonról, tengerről, vagy egy strandról, a különböző vízi sportok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Íme 5 olyan sport, amit érdemes még idén nyáron kipróbálnod!

1. Kajak

A kajak felejthetetlen élményt nyújt, ráadásul roppant egyszerű a kajakozást elsajátítani. Itthon és külföldön is felfedezhető ez a sportolási lehetőség a vízpartokon, de érdemes kipróbálni akár nádas közeli tópartokon is, természetesen kellő odafigyeléssel evezve.

A kajak betanítását több helyen vállalják, ha még soha nem próbáltad, érdemes pár óra gyakorlást ráfordítanod, mielőtt még élesben indulsz.  

2. Szörf

A szörfdeszkázáshoz némi gyakorlásra van szükséged, hiszen nem könnyű megállni egy szál deszkán, folyamatosan az egyensúlyt keresve.

Számtalan hazai tópart, köztük a Velencei-tó és a Balaton biztosít bemutatót, betanítást a gyakorláshoz, nemcsak akkor, ha profi szinten űzöd ezt a sportot, hanem akkor is, ha éppen csak most kezdenéd el.

sportkártya szörf

3. Vitorlázás

A vitorlázás teljesen más sportág, mert hosszú betanulási időszakot követel attól, aki el szeretné sajátítani ezt a tudományt. Bár a vitorlázás a Földközi-tengeren rendkívül népszerű, de a Kanári-szigetekre, sőt, még a Balatonra is érdemes elutazni emiatt.

Megvan a maga romantikája annak is, ha pusztán megfigyelőként, utasként veszel részt a vitorlázásban – az pedig bármikor gyakorolható. 😉

4. SUP – stand up paddle

Ha kipróbálod ezt a sportot, garantáltan az első alkalommal bele fogsz szeretni. Ehhez egy speciális, szörfdeszkához hasonló, csúszásmentes deszka és egy evező kell.

A jó hír, hogy a deszka felfújható, így ha van egy sajátod, könnyedén magaddal tudod vinni a nyaralásra is.

Maga a sportág Hawaii szigetéről indult, és nem csoda, hogy egyre népszerűbb, hiszen semmilyen előképzettség nem szükséges hozzá, ugyanakkor kiváló stresszoldó, és bárki képes ráérezni az ízére.

Mivel a deszkán állva evezel, kiválóan fejleszti az egyensúlyérzéket, az idilli környezet pedig garantáltan kisimítja az összegubancolódott idegeket. 🙂

5. “Wind” Szörfözés

Igen, itt most a windsurf-re gondolunk 🙂 A windsurf két fő alkotóeleme a szörfdeszka és a vitorlázat, aminek a segítségével a hajtószelet tartják.

Bár a hullámlovaglás egy igen régi sport, nagy népszerűségnek örvend az utóbbi pár évtizedben. Szintén gyakorlást igénylő sportág, amit hozzáértő oktatóval kell végezned.

Reméljük, meghoztuk a kedved valamelyik vízi sporthoz, és sok-sok élményben lesz részed ezen a nyáron. Ne feledd, hogy Sportkártyásként is válogathatsz olyan elfogadóhelyek közül, ahol szívesen látják a vízi sportok szerelmeseit:

▶️ http://bit.ly/2IUx3lN

Kategória: Egyéb