Az egészséges életmód nem könnyű, vagy legalábbis sokan ezt gondolják, pedig már néhány apró dolog beiktatásával nagy eredményeket érhetünk el. Azt szokták mondani, hogy egy hónap alatt minden szokás rendszeressé válik, és nem igényel már különösebb odafigyelést a betartása sem. Alábbiakban összegyűjtöttünk neked 5 lépést, amit akár már holnaptól bevezethetsz a mindennapjaidba, és a szervezeted hamarosan meg is hálálja.


 

Napi 3 liter folyadék

Talán állíthatjuk azt is, hogy ez az egészséges életmód alapja, hiszen szervezetünk működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Kezdetben nehézségeket okozhat és nagy odafigyelést igényelhet, viszont egy pár hét alatt hozzászokunk a megnövekedett mennyiséghez és automatikusan kívánni is fogjuk.

 

Napi 10 000 lépés

Az okoseszközök világában már nem nehéz követnünk, hogy napi hány lépést teszünk meg, sőt még különböző beállításokat is tehetünk a cél elérése érdekében. Kérhetünk értesítéseket, hogy lássuk, mennyi van még hátra a napból, ilyenkor még beiktathatunk egy rövidebb esti sétát.

 

Napi 5 zöldség vagy gyümölcs

A legegyszerűbb, ha minden étkezésünkbe beiktatunk zöldséget vagy gyümölcsöt, ebben az esetben nem okoz fejtörést a mennyiség teljesítése. A tízóraink és az uzsonnánk például lehet egy alma, vagy egy banán, így kettőt már ki is pipálhatunk. Az ebédünkhöz érdemes mindig friss zöldségeket fogyasztani, így is növelve a rostok bevitelét a szervezetünkbe.

 

Heti 3 edzés

A testmozgás lényege hogy rendszeres legyen, ehhez pedig szükséges legalább heti 3 alkalom. A mozgás típusát és időtartamát mindenki egyénileg határozhatja meg az edzettsége és a céljai alapján. Akár egy hosszabb séta, vagy egy hétvégi túra is beleszámíthat a 3 alkalomba.

 

Napi 7 óra alvás

Bizonyára mindenki tudja, hogy az alvásunk mennyisége és minősége az egész napunkra hatással van, így fontos, hogy ügyeljünk minden nap minimum 7 órát alvással tölteni. Nemcsak az energiánkra, de szervezetünk teljes működésére kihat az éjszakai pihenésünk.

 

A heti 3 edzés teljesítésében mi is tudunk neked segíteni, akár minden alkalommal másik helyen sportolhatsz a változatosság kedvéért. Nézz szét elfogadóhelyeink között és válaszd ki a kedvenceidet.

Kategória: Egyéb